Kamphund - Kämpar mot Fördomar

Direktlänk till inlägg 13 april 2012

JENNY, du har fått svar på din fråga!

Av kamphundblogg - 13 april 2012 08:40

Jenny, din fråga kändes viktig och jag vill inte att du missar att vi har svarat. Därför skriver jag ett blogg-inlägg för att berätta att det ligger ett svar under "13 besvarade frågor", i samma meny-avdelning där du ställde din fråga. Stort lycka till!Med vänlig hälsning,Paula

 
 
Ingen bild

Jenny

13 april 2012 15:20

Hej och tack så hemskt mycket för ert svar!
Känns som himla skönt att man kan få stöd av andra hundägare runt om i Sverige, det betyder oerhört!

Båda hans föräldrar är L2HGA clear. Jag borde ha skrivit med det men har varit konstant ledsen och i panik så fingrarna bara flöt över tangentbordet igår när jag skrev så tyvärr uteblev en väldigt viktig faktor. :/
Men i och med att båda föräldradjuren är clear så kan han väl inte ha sjukdomen? Eller? Det är här som allt blir så rörigt.
Väntan på röntgen är ju ganska så lång och det är ju väntan som är värst. Han är världens gladaste och piggaste lilla valp så när man tittar på han märker man ju inte ännu i alla fall att något är fel förutom hans speciella gång.
Det är hemskt att säga men jag tycker att det är jobbigt att till och med titta på lille charmtrollet som har lagt beslag på mitt hjärta. Han vet INGENTING, han bara leker vidare. Han har ingen aning om att en veterinär bett oss att förbereda oss på att han ska få somna in.
Tror ni att det finns något som helst hopp om att det bara kan vara sån han är? Att det är individuellt?
När vi fick hem honom så var han väldigt försiktig och var jätterädd för att gå på golvet för att han halka omkring (parkett) så han höll sig till mattor så gott det gick. När han till slut förstod att det inte va så farligt så redan då såg man att han lyfte extra mycket på tassarna. Är det möjligt att han gjorde/gör så för att lättare kunna hålla sig uppe på halkiga ytor eller förmänskligar jag honom när jag tänker i dom banorna? Jag tycker inte riktigt att han går lika överdrivet ute till exempel på gräs, och när han springer har han inte alls samma rörelsemönster. Jag börjar på att bli galen tror jag, jag vet inte vad som är sant som jag ser eller vad som är önsketänkande längre. Det enda man kan göra är nog att försöka hålla hoppet uppe.

Tack än en gång för att ni svara på min fråga, kom direkt att tänka på er blogg när jag kände att jag var tvungen att ventilera. Tack för att ni finns och kom ihåg att allt ni skriver och gör uppskattas av oss alla här som läser er blogg och hänger med på facebooksidan!
Kram på er!

kamphundblogg

13 april 2012 17:00

Hej!
Skönt att höra att hans föräldrar är clear, då kan han inte ha sjukdomen. Det är helt omöjligt. Jag skulle råda dig att inte göra ataxi-test eftersom det känns som onödiga pengar att lägga ut när han är clear by parentage. Förklara detta för veterinären så kanske dom förstår att han inte kan ha sjukdomen.
Då låter det mer som om han har någon nerv i kläm, eller som Sofia (med staffarna) funderade över: Om han kanske växer ojämt?
Om han inte är besvärad av det så kan du pusta ut och låta honom leva gott tills han ska röntgas. FÖRSÖK (jag förstår att det är svårt) att inte oroa dig och förmänskliga honom, han riskerar att påverkas negativt av din oro.
Och om (om!!!) han måste somna in så kanske sista tiden ihop ska ha varit glad och trevlig, inte fylld av oro.
Som sagt, jag förstår att det är svårt, men försök.
Har du möjlighet att filma honom? Vore intressant att se.
Tack för att du kontaktade oss och känner så stort förtroende för oss. Vi är inga veterinärer, och vi har ju inte sett hunden.. men självklart försöker vi så gott vi kan att hjälpa och stötta!
Kram

 
Ingen bild

Sofia & Malte

13 april 2012 21:12

Hej!
Skönt att han är clear via föräldrarna.
Jag tänkte på en sak när du beskrev detta med det hala golvet när han var liten. Vi har ju varit på en del veterinär besök med våran yngsta staffe Musse som tvärtemot din tar för korta steg och nästintill haltar fram. (jag har skrivit om hur han går och ser ut för några veckor sen i bloggen så läs det om du vill). Det var prat om grava höftfel och lät väldigt allvarligt men när vi äntligen fick komma till en specialist och till slut till rehab så visade det sig att han helt enkelt "lärt sig gå fel". Så detta är inte ngt han har ont av just nu utan vi har nu fått tränings scheman, viktmanschetter och simtränings tider för att han ska lära sig ta stegen rätt och belasta rätt muskler. Jag ska blogga mer utförligt om detta men en tanke slog mig att han kanske oxå har ett invant beteende när det gäller gången men tvärtom emot Musse så tar han för "höga" kliv osv. Prata ordentligt med veterinären, lyssnar de inte så åk till en annan. Vet inte vart du bor men på många ställen i landet så finns det "rehab center" man inte behöver remiss för att besöka. Slå en pling och hör om de kan kolla på honom! Hör av dig om det är ngt!
Många kramar till er och STORT Lycka till!

 
Ingen bild

Jenny

16 april 2012 12:20

Tack än en gång för era svar!
Känner lite mer hopp nu än tidigare i alla fall.
Jag kan absolut filma honom om ni skulle vilja ta en titt, ju fler som kan titta på honom desto bättre. Men vart ska jag skicka filmen?

Jag hoppas verkligen att det "bara" är så att han lärt sig att gå felaktigt.
Jag kontaktade veterinär och så just för att få veta tidigt så man redan från valptid kan börja rehabilitera och/eller undvika vissa saker och så vidare. För jag trodde verkligen att det hade med kroppen att göra och inte huvudet så att säga.
Jag ska ringa till Strömsholm idag och försöka få en tid så snabbt som möjligt, allt kommer kännas bättre bara jag kan få en klar diagnos och inte en luddig diagnos med dödsdom som jag fick i veckan (grrr).
Kennelägaren har sin veterinär på strömsholm och hon fick telefontid imorgon så då kan jag nog få veta lite mer också då denne är specialiserad och har tidigare utrett lillhjärnor.

Jag ska se till att läsa det där blogginlägget och så kanske jag hittar fler likheter. Har även hittat en annan sjukdom nu som det kan vara, cerebellär hypoplasi. Det var ungefär samma symptom och så fast inte riktigt lika illa och hunden lever som en vanlig frisk hund bara att man kanske får hålla koll då dom är lite mer klumpiga.

Jag ska försöka sluta ställa egna diagnoser jag också men det är så himla svårt att bara gå runt och vänta.

Men efter att ha hört runt med alla jag vet och haft kontakt med er så försöker jag hålla hoppet uppe.

Tack än en gång för svaren, jag får ursäkta mina röriga svar men det snurrar ganska ordentligt uppe i hjärnkontoret just nu.

Massa kramar!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av kamphundblogg - 16 juli 2014 10:15

Min underbara tant Cilla blev nästan 12 år. Nu har hon vandrat vidare till Enzo och Trolla <3   Iris och jag var ensam någon månad sen kom en fråga från uppfödaren om jag kunde tänka mig att vara jourhem/hundvakt åt Nero på obestämd tid. Då Ne...

Av kamphundblogg - 7 februari 2014 12:45

Jag tappade tyvärr all lust till bloggande, här och på min egen blogg, efter Trolla och Enzo. Saknaden och sorgen har varit överväldigande även fast jag haft Iris och Cilla…   Jag vet inte hur det kommer bli framöver heller, förmodligen än...

Av kamphundblogg - 3 december 2013 09:52

..eller mjukt eller hårt..   Jag vet inte om det ens är någon mening med att be om ursäkt för de dåliga och sällsynta uppdateringarna.. jag blir ju uppenbarligen inte bättre på det! Har så många idéer om inlägg men får inte ner de i ord. Mitt i s...

Av kamphundblogg - 21 oktober 2013 08:36

Som de flesta som känner mig vet har jag alltid varit för kastrering, jag har alltid sagt att alla hundar som inte ska gå i avel bör kastreras - oavsett om dom har problem som kan vara kopplade till hormoner eller inte. Jag kastrerade Diza, har i fle...

Av kamphundblogg - 4 oktober 2013 17:05

Enzo och jag tackar för allt stöd vi fått från er som följt oss under dessa år, nu ska jag sörja och bearbeta att han inte är vid min sida längre    ...

Presentation

Bloggtoppen

Gästbok

Pierina

  Jag ramlade in på kamphundar genom Enzo och nu är jag helt såld. Tyvärr har Enzo, Trolla & Cilla  nu fått somna in, jag saknar de alla så vansinnigt men istället har jag nu två Amstaffar som gör livet lite lättare. Eller svårare, beroende på hur man ser det :)

Iris (Ruffwood Cloudberry Kiss) har jag presenterat men Nero (The Kids Best Friend&acute;s Dark Knight) har precis blivit en ny familjemedlem

 

Jag pysslar mycket med nosarna. Specialsök och spår

Jennica

  Jennica här! Jag är 23år och under utbildning till hundinstruktör. :)
Jag äger AST-tiken Supra som nu är 1&frac12;år gammal.

Sofia

  Sofia har ni här...stolt ägare till Staffordshire Bullterrier killarna Malte 4.5 år och Musse 2 år. Oss hittar ni i Karlskoga. Vi sysslar en del med spår, rallylydnad och DW.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards