Kamphund - Kämpar mot Fördomar

Alla inlägg den 10 maj 2012

Av kamphundblogg - 10 maj 2012 13:38

Min nya "Gud"   
Inlägget kommer lite sent men jag har haft galet mycket att göra idag och som man säger "Bättre sent än aldrig"


Kommer inte ihåg riktigt hur jag ramlade över BAT först för det var en sån där sak som Det där ska jag läsa mer om sen  och när jag väl gjorde det blev jag rätt fast i tänket på en gång. Jag kan/vet absolut inte mycket men grundidén tilltalar mig och att det kan användas till alla slags "problem" man kan ha.


Det påminner lite om Skvallerträning men man belönar när hunden visar lugnande signaler (slicka sig om munnen, gäspar, tittar bort, nosar i backen mm) och låter hunden göra ett aktivt val till slut.


Jag tog hjälp av en kompis och hennes amstaff Mr G som satte sig på en gräsmatta en bit från oss så började Enzo och jag gå mot dom. När jag ser att Enzo ser Anna och G stannar jag och när han vänder sig mot mig klickar jag och ökar avståndet till störningen. Så gjorde vi rätt många gånger och första gången vi går förbi (10 meter ifrån) så hoppar han fram lite men vänder emot mig så jag belönar med att öka avståndet. Till slut idag så kunde Enzo och jag gå förbi utan knappt en reaktion men fortfarande på 10 meters avstånd och med den lyckade gången avslutade vi dagens träning     Men jag undrar vem som bytt ut mitt monster mot den här charmgrisen....

G tyckte att Anna var lite tråkig som bara sitter så där men han uppförde sig helt exemplariskt! Jag tror jag är lite förälskad i denna grabb   


Jag fick även låna en DW-sele av Anna så i em har vi provat dra ca 2 kg i 30 min och det var verkligen hans grej!

 

Kan även meddela att hans klor blev klippta idag utan en tillstymmelse till reaktion   , fortfarande stående men ändå    BILEN, HERE WE COME! (snart bara bilproblemet kvar att lösa   )

Presentation

Bloggtoppen

Gästbok

Pierina

  Jag ramlade in på kamphundar genom Enzo och nu är jag helt såld. Tyvärr har Enzo, Trolla & Cilla  nu fått somna in, jag saknar de alla så vansinnigt men istället har jag nu två Amstaffar som gör livet lite lättare. Eller svårare, beroende på hur man ser det :)

Iris (Ruffwood Cloudberry Kiss) har jag presenterat men Nero (The Kids Best Friend´s Dark Knight) har precis blivit en ny familjemedlem

 

Jag pysslar mycket med nosarna. Specialsök och spår

Jennica

  Jennica här! Jag är 23år och under utbildning till hundinstruktör. :)
Jag äger AST-tiken Supra som nu är 1½år gammal.

Sofia

  Sofia har ni här...stolt ägare till Staffordshire Bullterrier killarna Malte 4.5 år och Musse 2 år. Oss hittar ni i Karlskoga. Vi sysslar en del med spår, rallylydnad och DW.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards