Kamphund - Kämpar mot Fördomar

Alla inlägg den 5 juli 2011

Av kamphundblogg - 5 juli 2011 10:23

Ofta ser man, både på TV och internet, olika djurklipp som exploateras som "roliga". Många utav dom är verkligen roliga, man skrattar och känner till och med igen sin egna hund i många beteenden.
Men dessvärre är många väldigt sorgliga, enligt mig. Hundar som så uppenbart har ont, är stressade eller plågas, och som folk skrattar åt. H
ur roligt är den här videon, t.ex?

Hund med ben


Man har hört mycket om detta klippet, bland annat att någon knutit en fiskelina i hundens tass och att den alltså inte självmant rör benet, vilket jag skulle klassa som att plåga hunden! Om det inte är så, så funderar man ju på vad hunden lider av!? Sorgligt.

Nu till nästa klipp, varför uppmuntrar kvinnan i klippet detta beteende hos hunden? Vad är det som är acceptabelt med detta? För uppmuntrar är ju precis vad hon gör, när hon klappar och gör de vänliga ljuden hon gör.

Morrande hund


Eller detta.. "My pups floating in the pool! They look sleepy!" ..nej, jag tycker inte dom ser sömniga ut. Jag tycker dom ser rädda ut, i alla fall den som reser på sig. Chihuahuan ska bära svansen högt, inte intryckt mellan benen som denne gör.

Chihuahuor i poolen


Eller den oh, så populära Bizkit som så många tycker är så underbart söt! Jag tycker inte beteendet känns alls särskilt sött, normalt eller hälsosamt. Se hur hon verkar må efter smällen.. sött? (Att tillägga; Det finns många klipp med Bizkit, så detta är uppenbarligen något som händer ofta för stackaren.)

Bizkit, sömnspringaren


Detta är alltså 3 av många miljoner klipp på hundar på YouTube. Jag har sett många värre och sorgligare än detta, men jag tror ni förstår vart jag vill komma? Ännu värre är det när man hittar SVENSKA klipp med sådana här innehåll! Vi har god uppfattning av hundars värde, och bör inte tycka sådana här beteenden är roliga! :(

För att inte lämna er sorgliga, och ledsna över detta, så får ni några glada och ROLIGA klipp att kika på.. vad sägs om en njutande sengångare?
Sengångare blir kliad


Eller BBC-klippet som nog de flesta av er har sett. Här får man sig många skratt! :D
BBC-djuren


Men jag avslutar med ett av de mysigaste klippen jag sett, som dessutom är relaterat till bloggen; Pitbull Sparky
Det finns mängder av klipp på Sparky och hans udda vänner. Katter, kycklingar, marsvin, höns och tuppar. Det verkar vara en underbar och vänlig hund den där pojken. :)

//Paula & DD

Presentation

Bloggtoppen

Gästbok

Pierina

  Jag ramlade in på kamphundar genom Enzo och nu är jag helt såld. Tyvärr har Enzo, Trolla & Cilla  nu fått somna in, jag saknar de alla så vansinnigt men istället har jag nu två Amstaffar som gör livet lite lättare. Eller svårare, beroende på hur man ser det :)

Iris (Ruffwood Cloudberry Kiss) har jag presenterat men Nero (The Kids Best Friend´s Dark Knight) har precis blivit en ny familjemedlem

 

Jag pysslar mycket med nosarna. Specialsök och spår

Jennica

  Jennica här! Jag är 23år och under utbildning till hundinstruktör. :)
Jag äger AST-tiken Supra som nu är 1½år gammal.

Sofia

  Sofia har ni här...stolt ägare till Staffordshire Bullterrier killarna Malte 4.5 år och Musse 2 år. Oss hittar ni i Karlskoga. Vi sysslar en del med spår, rallylydnad och DW.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards