Kamphund - Kämpar mot Fördomar

Direktlänk till inlägg 26 augusti 2011

Bakom varje hund står en människa!

Av kamphundblogg - 26 augusti 2011 07:00

Många gånger väljer jag medvetet att köra strutsmetoden och med det menar jag att jag kör huvudet i sanden och låtsas som det regnar och inte lägger energi på det som tar energi lika mycket som smör går åt i solskenet en varm sommardag.


Vet att det inte är det optimala, men vissa perioder när jag ser på allt med klara öppna ögon gör det så ont i mig och dag ut och dag in går jag med en stor frustration i mitt bröst över att människor är så naiva och blåögda och handlar utan eftertanke.


Kanske kan tyckas att jag är den naiva som väljer att leka struts mitt i allt allvar, men ibland blir all ondska och elakheter och okunskap för övermäktigt och får mig att må så otroligt dåligt så det är en nödlösning för min del.


Ibland önskar jag när jag vaknar på morgonen att idag kommer förnuft och kunskap besegra denna pestsmittade tankegång som spridit sig och sprider sig som en löpeld i gemenemans hem och hjärnor. Det är svårt att besegra och råda bukt på det onda, men så länge vi alla gemensamt kämpar för att det rätta ska vinna kommer vi inte förlora i första taget. Givetvis är det inte en lätt match när man har media som gladerligen vill ha löpsedlar och sälja lösnummer, men det är precis som det låter, en säljningsteknik och budskapet är egentligen inget dom ofta funderar speciellt mycket kring utan bara dom får sälja tidningar är dom nöjda känns det som.


Det är vi människor och vårat sätt att vara som många gånger speglar sig i våra hundars personligheter och karaktärer. Hur många gånger har jag inte fått höra från olika människor att en såkallad kamphund måste man alltid kasta på rygg och gärna i förebyggande syfte för att statuera exempel och visa vem som bestämmer!    Hur många gånger har jag inte hört att en såkallad kamphund måste man vara hård mot, finns inget som heter mjuka metoder när det kommer till stora kraftiga hundar för dom ska bara sättas på plats   


Vad ska man säga? Okunskapen är enorm och tragisk att den är så bred dessutom. Skulle man påstå att en stor ardenner behöver mer stryk varje dag för att påminnas om dess storlek men en shetlandspony kan man bara klappa på och låta den göra som den vill, skulle jag förmodligen få på käften av folk, men när det kommer till hundar finns tydligen ingen rättvisa.


Om nu "kamphundar" vore mördarmaskiner och enkom föddes till denna jord för att ha som uppdrag att döda människor och andra levande varelser, då skulle vi ju inte kunna se dessa raser på utställning, tävlingsplaner och ingå i barnfamiljer. Tro mig, om det vore så som ett uns sanning i att dom är mördarmaskiner skulle inte media få göra annat än rapportera dagligen om deras vansinnesdåd världen över, men så är ju inte fallet eller hur?!!!!


Jag vill att ni alla tar er en funderare därute på varför ni har förutfattade meningar om stora muskulösa hundar och var ni fått dom ifrån, förmodligen är det media som har ett finger med i spelet. Jag förstår fullt ut att man har respekt för dessa typer av hundar och det ska man ha. Dom är inga puttinutthundar som bara ska tillhöra inredningen, nej dessa behöver jobba och aktiveras, annars lägger dom till med som alla andra raser förstås, olater i olika karaktär, som att tugga på inredningen hemma eller dra i kopplet eller skälla. Olaterna är givetvis individuella och ter sig olika till varje hund, men något vi kan vara överens om är att olater är aldrig roligt oavsett hur det kommer sig i sitt uttryck.


Slutligen vill jag påpeka hur viktigt det är att du som förare ger din hund en god start och en fin möjlighet att utvecklas och kunna ta tillvara på alla de goda bra egenskaperna den besitter. Det är du som förare som bär det ansvaret och bästa metoden som även är en metod som funkar att generallisera med är att överösa din fyrbent med kärlek och omtanke och respekt. Detta innebär INTE att du ska skämma bort din hund och låta den göra som den vill, utan jag vill uppmana att följa ditt hjärta och inte gå på gamla skrönor som att man måste t ex kasta hunden på rygg för att det ska vara bra i någon bemärkelse.


Lägger upp 2 bilder som jag är otroligt nöjd med, de urskildrar otrolig kärlek och värme mellan hund och dess ägare och jag önskar så att fler människor går i dessa människors fotspår när det kommer till hundhållning och uppfostran.


   På bilden ovan är det amstaffen Diamon som pussar och tittar med sån kärlek på sin ägare, Carolin.


  Här ovan är en bild på amstaffen DeDes om sitter helt avslappnat och njuter i sin mattes, Paulas famn.



På återseende gott folk!


//Camilla

 
 
Ingen bild

Bolle

26 augusti 2011 07:56

Jättebra skrivet!
Corgikram
/B

 
Ingen bild

Paula

26 augusti 2011 12:32

Som vanligt; mycket bra skrivet!! Förstår inte varför hundar av olika stlk ska behandlas olika?? Småhundar får skälla och dra, för "dom är ändå så små"... Det är ju tragiskt!
Åh du är för gullig som använder mig som exempel, vad glad du gör mig!!! Carro är en underbar matte och bra representant för rasen som kämpar så hårt med sin pojk.
Kram

 
Kane og Ida

Kane og Ida

26 augusti 2011 20:52

Føler med deg og er helt enig med deg:)

Jeg kjenner så stor frustrasjon innemellom at jeg har lyst å spørre: tror du virkerlig han kommer til å spise opp deg??!!!??

Her sist så begynte jeg helt spontant å le! Jeg lo rett ut og du skulle sett det uttrykket til kjerringa!
Ho ble helt morsk når ho så Kane, så lo jeg rett ut og ho ble helt rød i ansiktet!:)

Jeg håper å få Kane til å bli godkjent terapihund etterhvert og ønsker å bruke han med barn/ungdom som ikke har det så greit! Jeg håper virkelig jeg kan åpne noen øyne!!:)

Fordommer og meninger vil man alltid møte, men jeg tenker som så: 1 mer som har fått et bra inntrykk, av da for min del: Kane, er èn mer som har et mer riktig inntrykk av èn av de såkalte "kamphundene"!:)

http://www.staffordshriekane.blogg.no

 
Mochride - mitt hjärtas röst

Mochride - mitt hjärtas röst

28 augusti 2011 20:21

Väldigt bra skrivet!
Jag erkänner att jag också kan ha lite fördomar mot såna här hundar, men jag försöker att inte ha det. För jag vet ju att de egentligen inte skiljer så mycket från andra hundar. en hund blir ju vad man gör den till, oavsett vad det är för ras.
Tycker att idéen med den här bloggen är jättebra :)

http://mochride.blogplatsen.se

kamphundblogg

28 augusti 2011 20:56

Mochride: Tusen tack för att du tyckte det var bra skrivet =) Det glädjer mig att du pratar öppet om att du själv faktiskt kan ha fördomar men jobbar aktivt med det! Jag tycker inte det är något konstigt att människor kan få förutfattade meningar med tanke på hur Media framställer dessa raser. Ett fång rosor till dig att du vill förändra din syn och tack för att du gillar bloggen! //Camilla

 
Jonna

Jonna

29 augusti 2011 11:06

Mycket bra skrivet, håller med till 100%
Man kan bli så trött på att behöva föra de här diskussionerna gång på gång utan att någon vill förstå hur goa de här hundarna faktiskt är! Som sagt, det står en ägare bakom varje hund!!!!
/ en fd "kamphundsägare"

http://mayasvardag.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av kamphundblogg - 16 juli 2014 10:15

Min underbara tant Cilla blev nästan 12 år. Nu har hon vandrat vidare till Enzo och Trolla <3   Iris och jag var ensam någon månad sen kom en fråga från uppfödaren om jag kunde tänka mig att vara jourhem/hundvakt åt Nero på obestämd tid. Då Ne...

Av kamphundblogg - 7 februari 2014 12:45

Jag tappade tyvärr all lust till bloggande, här och på min egen blogg, efter Trolla och Enzo. Saknaden och sorgen har varit överväldigande även fast jag haft Iris och Cilla…   Jag vet inte hur det kommer bli framöver heller, förmodligen än...

Av kamphundblogg - 3 december 2013 09:52

..eller mjukt eller hårt..   Jag vet inte om det ens är någon mening med att be om ursäkt för de dåliga och sällsynta uppdateringarna.. jag blir ju uppenbarligen inte bättre på det! Har så många idéer om inlägg men får inte ner de i ord. Mitt i s...

Av kamphundblogg - 21 oktober 2013 08:36

Som de flesta som känner mig vet har jag alltid varit för kastrering, jag har alltid sagt att alla hundar som inte ska gå i avel bör kastreras - oavsett om dom har problem som kan vara kopplade till hormoner eller inte. Jag kastrerade Diza, har i fle...

Av kamphundblogg - 4 oktober 2013 17:05

Enzo och jag tackar för allt stöd vi fått från er som följt oss under dessa år, nu ska jag sörja och bearbeta att han inte är vid min sida längre    ...

Presentation

Bloggtoppen

Gästbok

Pierina

  Jag ramlade in på kamphundar genom Enzo och nu är jag helt såld. Tyvärr har Enzo, Trolla & Cilla  nu fått somna in, jag saknar de alla så vansinnigt men istället har jag nu två Amstaffar som gör livet lite lättare. Eller svårare, beroende på hur man ser det :)

Iris (Ruffwood Cloudberry Kiss) har jag presenterat men Nero (The Kids Best Friend&acute;s Dark Knight) har precis blivit en ny familjemedlem

 

Jag pysslar mycket med nosarna. Specialsök och spår

Jennica

  Jennica här! Jag är 23år och under utbildning till hundinstruktör. :)
Jag äger AST-tiken Supra som nu är 1&frac12;år gammal.

Sofia

  Sofia har ni här...stolt ägare till Staffordshire Bullterrier killarna Malte 4.5 år och Musse 2 år. Oss hittar ni i Karlskoga. Vi sysslar en del med spår, rallylydnad och DW.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards