Kamphund - Kämpar mot Fördomar

Direktlänk till inlägg 30 juni 2011

Första inlägget / Danmarks rasförbud

Av kamphundblogg - 30 juni 2011 13:45

Hallå där!
Första inlägget jag skriver i den här nya bloggen. Lite spännande är det allt. Springer omkring här och försöker klura ut hur detta nya ställe funkar.   


Nu till dagens topic: Danmarks rasföbud.
I morgon är det ett år sedan 13 "farliga raser" blev förbjudna i vårat grannland.
Jag kommer ihåg rädslan och ilskan jag kände för detta beslut. Om nu både Norge och Danmark har förbjudit hundar av min hunds ras, hur långt efter skulle Sverige komma?
Tack och lov verkar Sverige vara ett något klokare land inom kamphundsdebatten. Visserligen är många emot denna typ av hund, tyvär alldeles för många. Men (!) hittills har inget förbud kommit och det verkar vara lugnare på den fronten igen.


Men hur gick det för danskarna då?
Jo. Bettstatistiken är högre nu än förra året. Och Danmark verkar NU ha fått upp ögonen över att resultaten varit liknande i andra länder som infört samma föbud.

Och nu verkar de, baserat på artikeln (klicka på "artikeln" för att komma dit), fundera så smått över ett eventuellt hundkörkort.


Det visade sig visst att detta tydligen skulle handla om ett ägarproblem.

God morgon Danmark.    


Jag kan inte låta bli att känna en viss lättnad och skadeglädje. Med dessa resultat kanske man kan pusta ut och slippa oroa sig för att Sverige ska följa deras exempel. Vilket verkligen vore helt underbart!



Men nu så. Nu är jag klar med dagens inlägg. Ut och lek i solen med er!
Vi hörs igen nästa torsdag. Om inte förr.

 
 
Ingen bild

Caroline

1 juli 2011 17:56

Hej! ville bara lämna en kommentar och säga att jag verkligen gillar eran blogg :-) har även länkat den i mitt inlägg ' the forbidden fruit tastest the sweetest '! tänkte bara säga att fortsätta med det ni gör, det är jätteroligt att läsa :-)

kamphundblogg

29 juli 2011 19:56

Åh vad roligt!
Jättekul med respons ifrån läsare och kalasbra med länkningar.
Tack för dina fina ord! :)
/ Jennica

 
Kane og Ida

Kane og Ida

6 juli 2011 18:07

Detta er helt tullete vettu med de forbudene... Det kom faktisk noen innom jobben min fordi de lurte på om de kunne stille meg noen spørsmål om rasen til Kane(sbt), fordi de skulle kanksje få seg en sånn da:)

Og jeg snakka gledelig om Kane og hvordan han var:) Mannen ble glad over å høre det jeg hadde å si, fordi han selv hadde vært litt i tvil om de skulle skaffe en hund av denne rasen! ettersom de så litt barske ut og han hadde liksom hørt ditt og datt da, at det var en kamphund osv... Og da sa jeg : Ja, en hund av denne rasen har "potensiale" til å bli en farlig hund, men det har absolut alle hunder av alle raser! Greit en chihuahua får ikke gjort så mye skade, men jeg er sikker på at det finnes VELDIG mange fler aggresive chihuahuaer enn det er aggresive og farlige sbt!

Mannen var helt enig og sa han var glad for at jeg ville fortelle om rasen og sånn:)

Jeg skulle ønske de som sitter å bestemmer de forbudene kunne lytte til ekspertene... For jeg kan ikke skjønne at en ekspert på hund kan støtte under slike forbud, fordi de burde vite at en hund av disse forbudte rasene ikke automatisk er farlige...Jeg blir så oppgitt og irritert over å se og høre folk snakke dritt om raser som pitbull, amstaff og sbt... Dem er så uvitende så dem burde ikke åpne munnen sin om rasene...haff.. blir bare oppgitt!!!

http://www.staffordshriekane.blogg.no

kamphundblogg

29 juli 2011 20:08

Precis, jag tror att det är bästa sättet att lösa det här. Att få ut fakta om dessa hundraser och att _få ut_ dem i samhället.

Lika ledsen/irriterad som man blir när någon kommer med sina fördomar, lika glad/stolt känner man sig när de fått träffa eller höra om hundarna från en annan synvinkel. Och accepterat och tagit in att det faktiskt inte är mördarmaskiner. :)

Jag håller helt och fullt med dig. Jag har också väldigt svårt att se att en människa som är hundvetande ska kunna sitta och säga såna saker om dessa hundarna. Och att sånt folk får ha makt nog att bestämma! Det är SJUKT!
Jag försöker i mångt och mycket hålla mig undan debatter om kamphundar just för att jag går in helhjärtat i dem och det slutar bara med att jag kokar sönder över all idioti och alla falska "sanningar" folk kommer med. Usch!
/Jennica

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av kamphundblogg - 16 juli 2014 10:15

Min underbara tant Cilla blev nästan 12 år. Nu har hon vandrat vidare till Enzo och Trolla <3   Iris och jag var ensam någon månad sen kom en fråga från uppfödaren om jag kunde tänka mig att vara jourhem/hundvakt åt Nero på obestämd tid. Då Ne...

Av kamphundblogg - 7 februari 2014 12:45

Jag tappade tyvärr all lust till bloggande, här och på min egen blogg, efter Trolla och Enzo. Saknaden och sorgen har varit överväldigande även fast jag haft Iris och Cilla…   Jag vet inte hur det kommer bli framöver heller, förmodligen än...

Av kamphundblogg - 3 december 2013 09:52

..eller mjukt eller hårt..   Jag vet inte om det ens är någon mening med att be om ursäkt för de dåliga och sällsynta uppdateringarna.. jag blir ju uppenbarligen inte bättre på det! Har så många idéer om inlägg men får inte ner de i ord. Mitt i s...

Av kamphundblogg - 21 oktober 2013 08:36

Som de flesta som känner mig vet har jag alltid varit för kastrering, jag har alltid sagt att alla hundar som inte ska gå i avel bör kastreras - oavsett om dom har problem som kan vara kopplade till hormoner eller inte. Jag kastrerade Diza, har i fle...

Av kamphundblogg - 4 oktober 2013 17:05

Enzo och jag tackar för allt stöd vi fått från er som följt oss under dessa år, nu ska jag sörja och bearbeta att han inte är vid min sida längre    ...

Presentation

Bloggtoppen

Gästbok

Pierina

  Jag ramlade in på kamphundar genom Enzo och nu är jag helt såld. Tyvärr har Enzo, Trolla & Cilla  nu fått somna in, jag saknar de alla så vansinnigt men istället har jag nu två Amstaffar som gör livet lite lättare. Eller svårare, beroende på hur man ser det :)

Iris (Ruffwood Cloudberry Kiss) har jag presenterat men Nero (The Kids Best Friend&acute;s Dark Knight) har precis blivit en ny familjemedlem

 

Jag pysslar mycket med nosarna. Specialsök och spår

Jennica

  Jennica här! Jag är 23år och under utbildning till hundinstruktör. :)
Jag äger AST-tiken Supra som nu är 1&frac12;år gammal.

Sofia

  Sofia har ni här...stolt ägare till Staffordshire Bullterrier killarna Malte 4.5 år och Musse 2 år. Oss hittar ni i Karlskoga. Vi sysslar en del med spår, rallylydnad och DW.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<<
Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards